Acasa
Am lansat studiul privind riscurile de excluziune si oportunitatile de incluziune a femeilor pe piata muncii din regiunea Nord-Vest
coperta-05

Am lansat studiul privind riscurile de excluziune si oportunitatile de incluziune a femeilor pe piata muncii din regiunea Nord-Vest

  • 250 de femei participante la cursurile de calificare si 50 de femei participante la cursurile de perfectionare;
  • 6 mese rotunde organizate in cadrul campaniei de informare privind egalitatea de sanse;
  • 1 raport privind echitatea si egalitatea de gen pe piata muncii din regiunea Nord-Vest;
  • 1 cercetare privind riscurile de excluziune si oportunitatile de incluziune a femeilor pe piata muncii din regiunea Nord-Vest.

Joi, 25 iunie 2015, a avut loc evenimentul ce a marcat finalizarea cu succes a proiectului in cadrul caruia au fost prezentate activitatile derulate impreuna cu membrii grupului tinta si rezultatele obtinute pe durata celor 14 luni de implementare. Conferinta de finalizare a proiectului a avut loc la Hotel Golden Tulip Cluj si au participat reprezentanti ai autoritatilor publice locale, ai organizatiilor cu activitate relevanta in domeniul ocuparii si incluziunii sociale, membri ai societatii civile si ai partenerilor sociali, precum si femei reprezentante ale grupului tinta.

Pe langa prezentarea rezultatelor obtinute pe perioada derularii proiectului, evenimentul a reprezentat prilejul perfect pentru a lansa studiul privind riscurile de excluziune si oportunitatile de incluziune a femeilor pe piata muncii din regiunea Nord-Vest.

DESCARCA STUDIUL

In perioada decembrie 2014 – ianuarie 2015, un numar de 1.340 de companii din regiune au fost selectionate pentru participarea la studiul cantitativ investigarea politicilor si programelor de incluziune si diversitate ale companiilor din industriile strategice pentru dezvoltarea locala. In urma etapei de selectare a companiilor dupa criteriul sediul/punctul de lucru in regiunea NV, cu activitate in cel putin unul dintre domeniile prioritare de dezvoltare si criteriul sector de activitate, 104 de reprezentanti ai companiilor au raspuns unui chestionar.

Proiectul a avut ca scop cresterea oportunitatilor de angajare pentru femei, imbunatatirea accesului egal la ocupare si construire a unei cariere de succes, promovarea antreprenoriatului in randul femeilor si implicarea autoritatilor in probleme ce tin de egalitatea de sanse. continue a profesorilor si stimularea adoptarii tehnologiei moderne in procesul educational.

In cadrul proiectului 250 de femei au participat la un program intensiv de calificare in meseriile de lucrator in comert, confectioner, agent de curatenie, ingrijitoare copii, manichiurist/pedichiurist, in vederea asigurarii accesului egal la ocupare si la construirea unei cariere profesionale.

Lasa un comentariu

*

*